21.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

21.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2017/2018 > Tavaszi mérkőzések

Sóskút SKE - Tárnok BKSK 3-0 (1-0)
Sóskút, 2018-04-29. 16h30.


Játékvezető: Márton Lajos
Aszisztens: Zsélyi Csaba, Zuigéber Attila

Gól: Berzéki Dániel 25' 66', Nagy István (öngól) 60'

Lapok: Dubicz Norbert 38' ill. Nagy Attila 13' , Mészáros Tamás 24' , Nagy Dániel 25' , Váradi Gergő 52' , Sárai Ferenc 55' , Veszeli Tibor 75' , Ilyés Attila 56'

A forduló további eredményei: Szigetszentmárton KSE - Délegyháza KSE 2-5, Szigetbecse SE - Dunafüred-Százhalombatta 2-1, Kiskunlacháza SE - Dunaharaszti MTK II. 3-0, Érdi VSE II. - Dunavarsányi TE II. 0-4, Bugyi SE II. - Dömsödi USE 2-2, Szigetcsép SC - Szigethalom SC 0-0


Sóskút SKE: Zagyva Benedek - Rozner Roland (Drubics Balázs 75'), Berzéki Gábor, Tihanyi Zoltán (Szép Alex 68'), Dubicz Norbert (Nika István Bence 46'), Kolonics Krisztián, Berzéki Dániel, Péter Krisztián, Molnár Ákos, Csóli Milán (Tóth Marcián 82'), Lantos Bence (Szántó Ferenc 46')
Edző: Jordáki Zoltán

Tárnok BKSK: Pintér Láaszló 4 - Nagy Attila 4 (Eskulits Dávid 46' 4), Veszeli Tibor 4, Nagy Dániel 4, Nagy István 4 - Bakó Gábor 4 (Ilyés Attila 56' 4), Viszokai János Dániel 4 (Czeilinger Zsolt 69' 5) - Sárai Ferenc 4 (Takács Patrik 68' 5), Mészáros Tamás 4, Váradi Gergő 4 (Tóth Tamás 69' 5) - Vida Péter 4

Kispad: Pusztai Csaba, Demján Dénes

Edző: Kaszás Attila


Szokásos rangadó hangulatban, nagyon sok néző előtt kezdődött el a mérkőzés. A tét sem volt kicsi, hiszen a győztes csapat komoly előnyre tehet szert a bajnoki címért folytatott versenyfutásban a vesztessel szemben.

Már a 2. percben nagyon nagy lehetőséget szalasztottunk el a gólszerzésre. Csak egy utolsónak érkező láb blokkolásának köszönhette Zagyva Benedek és a hazai csapat, hogy megmenekült a góltól. Az is igaz viszont, hogy ekkora helyzetünk már nem sok akadt a 90 perc alatt. Főleg mezőnyjáték és nagy küzdelem folyt a félidő közepéig. A 25. percben A félpályánk közelében Nagy Daniról lökéssel indult a sóskúti csatár, amivel előnybe került védőnkkel szemben. A játékvezető pedig tovább engedte. Ezután Dani volt kénytelen szabálytalankodni, hogy esélye legyen a vert helyzetben szerelni. A szerelés sikerült is, de Márton játékvezető ezt már lefújta. Berzéki Dániel 23 méterről elvégzett szabadrúgásánál a lada a bal felső sarokban kötött ki. 1-0. Az első szabálytalanság továbbengedése számunkra végzetes lett. A 27. percben viszont Veszelinek köszönhetően úsztunk meg egy hasonló nagy helyzetet, mint Sóskút a 2. percben. Tiba utolsó emberként tudta lekeresztezni és blokkolni a hazai játékost.

A második félidőben sem volt túlzottan szerencsénk. A 60. percben egy baloldali lapos beadás után a középen menteni akaró Nagy István olyan szerencsétlenül ért a labdához, hogy az védhetetlenül kötött ki a bal kapufa mellett a hálóban. 2-0. A 66. percben viszon egy szemre is tetszetős gólt rúgtak a vendégek. Péter Krisztián Eskulits Dáviddal küzdött a labdáért. Sikerült Dávidot faképnél hagyni és az alapvonalról belőtt labdájára Berzéki Dániel érkezett és kapásból lőtt a kapuba, közelről. 3-0.

A spori a 82. percben, addigi apróbb hibái mellé odatett még egy jó nagyot is. Vida Peti gyönyörű cselekkel hámozta át magát 4-5 védőn. A 16-oson belülre cselezte magát és már gólhelyzetbe került, amikor egyértelműen és keményen faultolták, amitől felbukott. A játékvezető pedig továbbot intett. Ez azért is volt érdekes és érthetetlen ítélet, mert a spori közvetlenül a jelenet közelében tartózkodott. A mérkőzés után több hazai szurkolóval is beszéltem, akik szintén elismerték, hogy a spori tévedett, hogy nem fújta be a tizit.

Összességében azt gondolom, hogy Sóskút annak köszönheti a győzelmét, hogy a döntő pillanatokat jobban ki tudták használni, mint a tárnoki játékosok. A két csapat játéka között közel sem volt akkora különbség, mint amit a gólarány alapján lehetne elképzelni. Viszont azt sem tudom állítani, hogy érdemtelen lett volna a hazai győzelem.

Kaszás Attila:
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz