7.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

7.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2012/2013 > Mérkőzések

Gyömrői SE - Tárnok Bolha KSK 1-2 (0-1)
Gyömrő, Gyömrői SE
2012-09-29 - szombat 16:00
Játékvezető: Szalai Zoltán
Aszisztens: Pásztor László, Bíró Zsolt
Gól: Horváth Péter 93' ill. Szabó Kristóf 37', Kun Mihály 74'
Lap: Főfai Sándor 41', Matyó Máté 61' Horváth Péter 74' ill. Szabó Kristóf 66', Kun Mihály 93'

A forduló további eredményei:
2012-09-29 - szombat 16h

Felsőpakony KSE - Halásztelek FC 1-4
, Budakalász MSE - Törökbálinti TC 1-2
2012-09-30 - vasárnap 16h
Örkény SE - Veresegyház VSK
2-1, Kisnémedi MSE - Verőce SE 3-2, Alsónémedi SE - Hévizgyörki SC 1-3, Újlengyel DSE - Gödöllői SK 4-0, Pilisi LK-Legea - Péceli SSE 4-1

Gyömrői SE: Lakos Zsolt 4 (Laky Dániel 46' 6) - Csizmadia Attila 5, Földváry Attila 5, Horváth Péter 5, Matyó Máté 5 (Molnár Tamás 76') - Lovasi Balázs 5, Főfai Sándor 5 (Bartha Szilárd 46' 5), Kiss Szabolcs 5 - László Márk 5 (Fenyvesi Tamás 57' 5), Péterfai Csaba Attila 5, Vígh István 4 (Patocska Ádám 65')
Kispad: Juhász János, Halász János
Edző: Molnár Tamás

Tárnok Bolha KSK: Kaszás Attila 6 - Csibrik György 6, Panyi László 7, Eke Gábor 7, Nagy István 6 - Pluhár Bálint 7, Fehér Roland 7 (Lehotka Botond 83'), Gyulay Gábor 7 - Szabó Kristóf 8 (Czeilinger Péter 80'), Kun Mihály 8, Lingli Gábor 6 (Szabó Zsolt 75')
Kispad: Pintér László, Veszeli Tibor
Edző: Kovács László

Előzetes hírek szerint egy göröngyös, pattogós, egyenetlen talajú pálya és egy motiváltan és jól játszó, a pálya adottságait jól kihasználó csapat vár majd ránk a gyömrői mérkőzésen. Így utólag is el lehet mondani, hogy ezek a hírek valósnak bizonyultak.
Az első félórában kiegyenlített mezőnyjátékot láthatott a közönség. A kapuk alig kerültek veszélybe. Mi feltűnően jól alkalmazkodtunk a pálya adottságaihoz. Nem cifráztuk a játékot. Hátul határozottan álltuk útját az ellenfél támadásainak, a középpályát gyorsan átjátszva indítottuk támadóinkat a házigazdák kapujára. A jobboldalon Szabó Kristóf szinte mindig megjátszható volt, baloldalon pedig Lingli Gábor kapott használható labdákat. Középen Kun Misi irányította a támadásokat és emellett nem egyszer határozott szerelésekkel akasztotta el már a középpályán a gyömrői labdafelhozatalt. A 37. percben sikeresen fejeztünk be egy támadást. Kb. 35 méterre Lakos kapujától, jutottunk szabadrúgáshoz. Szabó Kristóf állította le a labdás és bődületesen eltalált lövése a bal felső pipában kötött ki. 0-1. Ritkán látható nagy gól volt! A félidő utolsó perceiben a hazaiak előtt is adódott két gólszerzési lehetőség. Mindkétszer szöglet után csúsztattak közelről kapunk mellé.
A második félidőben azt vártuk, hogy gyömrői rohamokat kell majd kiállnunk, ám ebből csak egy halvány hazai mezőnyfölény lett. Negyedóra után ez is elmúlt és egyre inkább mi domináltunk a pályán. Ekkor tetszetős támadásokat vezettünk, amik nem kis veszélyt is jelentettek a félidőben Lakos Zsolt helyett beállt Laky Dániel kapujára. Laky egészen a 74. percig meg is tudta őrizni hálóját a góltól. Ám ekkor Szabó Kutya Kristóf nagyszerű labdát tolt a kiugró Kun Misi elé, a felezővonal közeléből. Misi meglódult és rávezette a gyömrői kapura a labdát. Bizony ebben benne volt a kockázat, hogy a göröngyös talajon esetleg megtéveszti a bőrgolyó Kunt és elpattan előle. Szerencsére kb. 30 méteres labdavezetés után is Misi előtt maradt a bőr, amikor támadónk elérkezettnek látta az időt (és távolságot), hogy a 16-osról a kapus mellett elgurítsa a labdát, ami utat is talált a hosszú alsóba. 2-0. Az utolsó negyedórában már tudatosan úgy cseréltünk, hogy méginkább a védelmünket erősítettük meg és saját térfelünkre húzódtunk vissza, hiszen az eddig még veretlen Gyömrő otthonában kitűnő eredmény a kétgólos vezetés. A hazaiaknak nem is nagyon sikerült eljutniuk kapunk közelébe, egy esetet kivéve. A 93. percben egy egyéni cselsorozat után jutott a hazai támadó a 16-osunkon belülre, ahol szabálytalankodtunk vele szemben. A végig jól bíráskodó Szala játékvezető azonnal a 11-es pontra mutatott. Horváth Péter félmagasan a jobb alsó sarokba rúgta a labdát. 1-2.  Középkezdést követően a spori véget is vetett a mérkőzésnek.
Végig fegyelmezetten és nagy akarással játszva sikerült ezt a szép sikert elérnünk. Rengeteget számított, hogy nagyon jól alkalmazkodtunk a játéktér adta helyzethez és biztos védekezésből gyors és veszélyes támadásokat indítottunk, emellett aránylag kevés ziccerünket viszont jó arányban értékesítettük. Kivétel nélkül, minden játékosunk jó teljesítményt nyújtott és csapatként is kitűnően funkcionáltunk. Gratulációt érdemel mindenki!

Molnár Tamás: -A labdarúgás íratlan szabályai mindig érvényesülnek! Helyzetek sokaságát hagytuk ki ezen a mérkőzésen, míg ellenfelünk kétszer járt a kapunk előtt. Nehogy a végelszámolásnál sokba kerüljenek ezek az elszórt pontok...

Kovács László nyilatkozata:

Tabella a 7. forduló után

Házi góllövőlista a 7. forduló után

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz