9.forduló - Bolha Focitanoda SE

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

9.forduló

ARHÍVUM > Bajnokságok > FELNŐTT > 2018/2019 > Ősz

Tárnok BKSK - Délegyháza KSE 2-1 (2-0)
Tárnok, 2018-10-14 - vasárnap 11:00

Játékvezető: Berkes István
Aszisztens: Oláh Ferenc, Széplaki Tibor

Gól: Péter Krisztián 10', Vida Péter 17' ill. Kalmár Gergely 68'

Lapok: Nagy Attila 28' , Székely Bertalan 46' , Demján Dénes 51' , Bakó Gábor 68' , Vida Péter 87' , Ruzsinszki Dávid 90' ill. Dudás János 41' , Zsolnai László 83 , Mótyán József 85'

A forduló további eredményei: Ecser SE - Kiskunlacháza SE 5-0, Szigethalom SC - Gyáli BKSE 2-0, Inárcs VSE - Dömsödi SE 1-2, Ráckeve VAFC - Táborfalva KSE 4-1, Pátyi SE - Perbál SC 1-0, Sóskút SKE - Diósdi TC 3-1, Ócsa VSE - Újlengyel DSE 3-2


Tárnok BKSK: Pintér László 0 - Nagy Attila 7 (Ruzsinszki Dávid 53' 7), Eskulits Dávid 8, Nagy Dániel 8, Czeilinger Zsolt 7 -
Bakó Gábor 8, Székely Bertalan 7 (Mészáros Tamás 49' 7), Takács Patrik 7 (Sárosi Róbert 79' 0), Demján Dénes 7 (Viszokai János 53' 7) - Péter Krisztián 8 (Demján Dániel 71' 0), Vida Péter 8

Kispad: Csoma Bálint, Demeter Szabolcs
Edző: Kaszás Attila

Délegyháza KSE: Ernszt Roland (Tóth Zsolt 18') - Papp Csaba, Zsolnai László, Inotai Attila, Mótyán József, Dávid Richárd, Kocsis József, Venczel Sándor, Dudás János, Lázár Róbert (Nagy Imre 72'), Kalmár Gergely

Kispad:  Tóth Tamás, Fitz Ödön

Edző:


Szerencsére a "vénasszonyok nyara" tombol, így ma is nagyszerű időben játszhattuk soros bajnoki mérkőzésünket, ami nem igazán ígérkezett könnyűnek. Délegyháza a dobogó 3. helyéről érkezett hozzánk.

Az előjelek viszont nem voltak jók. Váradi Gergő már május óta makacs sérüléssel bajlódik és a múlt héthez hasonlóan Veszeli Tibi és Nagy István sem gyógyult meg teljesen. Hozzájuk csatlakozott sajnos a mai mérkőzésen szintén sérülés miatt kimaradó Csibrik Gyurec. Innen kívánok mielőbbi felépülést mindannyiótoknak!

A mérkőzés nagyon jól indult számunkra. Többet kezdeményeztünk és jól is játszottunk. Ez az első játékrészre végig igaz volt. Már a 4. percben gólt szerezhettünk volna. Vida Peti mesteri labdával indította a jobb szélen Takácsot. Patrik elfutott a labdával, kitűnően adott középre. Labdájára hárman is érkeztek, de végül a labda akadálytalanul került az alapvonalon túlra.

A 9. perc meghozta első gólunkat. Takács Patrik végzett bedobást a 16-os vonal magasságából. A labdát Vida Petinek dobta, aki két gyönyörű csellel, két védőt rázott le. Beadására Péter Krisztián robbant be az ötös környékén és zavartalanul lőhetett a hálóba. 1-0.

A 17. perc hozta meg újabb gólunkat. Ezúttal megfordultak a szerepek. Krisz és Peti között. Kiki indította pazar kiugratással Vida Pétert, aki a kifutó kapust megelőzve rúgta el a labdát mellette és azzal a lendülettel futott saját labdája után. Elég éles szögbe került, mire utólérte, de egyből lőtt és éles lövése a hosszú alsó sarokba kötött ki. Gyönyörű indítás után, nagyszerű egyéni játék eredményezte az újabb gólunkat. 2-0.

A 33. perc hozhatott volna újabb szép gólt. Vida Peti kígyózott át a teljes baloldali védelmen, de éles szögből leadott közeli lövését a kapus szögletre tolta.

A 35. percben egy 16 méterről leadott erős lövést védett Pintér Laci.

A második félidőben a vendégek megpróbáltak hatékonyabbak lenni, ezért több hangsúlyt fektettek a támadásra. Sajnos feleslegesen szedtünk össze pár sárga lapot, ezért két jó teljesítményt nyújtó játékosunkat, Demján Dénest és Székely Bertalant is kénytelen volt lecserélni Kaszás Attila, nem kockáztatva ezzel az esetleges kiállítást. Sajnos mindkét játékosunk "erős reklamálás" miatt kapott lapot. Sziszi ráadásul némi dulakodásba is belement.

Az 59. percben viszont nagyon szép jelenetet hozott össze Ruzsinszki Dávid és Péter Krisztián. Két játékosunk vezetett támadást, aminek a végén Kiki két csellel rázta le a védőket és a végén éles szögből kapura küldött lövésétTóth kapus szögletre ütötte.

A 67. percben sikerült a vendégeknek a szépítés. Távoli szabadrúgás szállt a kapunk előterébe és védőink által üresen hagyott Kalmár Gergely közeli lövése talált a hosszú sarokba.

A hajrá percei sok izgalmat tartogattak még. A vendégek küzdöttek, hajtottak, mindent megtettek az egyenlítés érdekében. A nagy igyekezetben két játékosuk is durva eszközökkel igyekezett szerelni, amit a játékvezető nem tolerált. Zsolnait és Mótyánt is idő előtt küldte le a pályáról. Mótyán ráadásul utolsó emberként rugta fel a gólhelyzetbe került Vida Petit 20 méterre a kaputól. Mindez a 85. percben történt. A szabadrúgást Peti saját maga végezte el. Nagyszerű lövése után a labda a keresztlécről pattant vissza a mezőnybe.

A játékvezető 3 percet hosszabbított még, de az eredmény már nem változott. Tartalékos felállással is sikerült megnyernünk a mérkőzést és ezért minden dícséretet megérdemelnek a pályára lépő játékosok.

A mérkőzés krónikájához tartozik még, hogy Berkes sporttárs elírta a gólszerzők között Vida Peti nevét, aki a második gólunkat szerezte. A 17. percben lőtt gólunkat Czeilinger Zsoltinak adta. Kaszás Attila reklamált a játékvezetőnél (sajnos akkor már le volt zárva a jegyzőkönyv), aki elismerte hibáját és megígérte, hogy szól az MLSZ-ben az illetékes helyen, hogy javítsák ki. Reményeink szerint Vida Peti harcban lesz a gólkirályi címért (jelenleg is vezeti a góllövőlistát) és még szüksége lehet erre a gólra!

Időközben Vida Péternek jóvá is írták az MLSZ jegyzőkönyvében a fent említett gólt!

Kaszás Attila:
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz